Korpice s tunjevinom

by | 27 Jula, 2013

predjelo1

Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog tijesta
  • 3 mrke
  • 250 g tunjevine
  • 2 dl pavlake
  • 0,5 dl bijelog vina
  • 1 kašika brašna
  • 2 kašike putera
  • 1/2 veze mirođije
  • 1 jaje
  • mješavina začina, biber

Priprema:

1. Mrkvu oljuštiti i isjeći na kolutove, tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišnog ulja, a mirođiju sitno isjeckati.
2. U teflonskom tiganju otopiti puter, dodati mrkvu i pržiti je dok ne omekša. Zatim dodati pavlaku, bijelo vino i mirođiju, začiniti po ukusu, posuti brašnom i kuhati miješajući cijelo vrijeme dok se masa ne zgusne. Fil ostaviti da se ohladi.
3. Lisnato tijesto razvući oklagijom na debljinu od 0,5 cm, a potom okruglim kalupom vaditi krugove. Manjim kalupom od dobijenih krugova praviti obruče.
4. Ivice svakog kruga premazati bjelancetom, pa odgore zalijepiti obruč. U sredinu svake korpice staviti prsten od folije kako se ne bi deformisala prilikom pečenja.
5. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje, poslagati pripremljene korpice i peći ih u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
6. Pečene korpice napuniti pripremljenim filom.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.