Korpice sa smokvama i gorgonzolom by 24Kitchen

by | 5 Juna, 2013

Sastojci:

  • 400 g tijesta za tartalete
  • 80 g gorgonzole
  • 2 kašike origana
  • 3 smokve
  • 50 g potočarke
  • 6 kriški pršute

Za sos:

  • 1 kašika meda
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • prstohvat bibera

Način pripreme:

1. Stavite činiju preko tijesta i isjecite dva kruga. Postavite oba kruga u plitak pleh, prekriven papirom za pečenja.
2. Izgnječite buđavi sir i premažite njime tijesto. Pospite listićima origana. Isjecite smokve na četvrtine i porođajte komadiće preko sira i origana.
3. Za sos pomiješajte u činiji med i maslinovo ulje. Dodajte i prstohvat bibera.
4. Prelijte komadiće smokvi sa malo sosa. Zapecite tartalete u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 15 minuta.
5. Pospite ispečene tartalete potočarkom, preko savijte po 3 kriške pršute. Prelijte ostatkom sosa.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.