Mafini sa ajvarom

by | 25 Maja, 2013

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 1 dl ulja
  • 2 dl mlijeka
  • 6 kašika brašna
  • 15 kašika kukuruznog brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 200 g mladog sira
  • 1 dl mineralne vode
  • 3 kašike ajvara
  • so

Priprema:

1. Bjelanca odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
2. Posebno sjediniti žumanjke, ulje, mlijeko i mineralnu vodu. Dodati prašak za pecivo, ajvar, pšenično i kukuruzno brašno pa umutiti mikserom. Potom dodati izmrvljeni mladi sir, malo soli po ukusu i polako promiješati.
3. U pripremljenu smjesu dodati snijeg od bjelanaca i promiješati varjačom.
4. Odgovarajuće kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom te u njih sipati pripremljenu smjesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok mafini ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.