Mafini sa sirom i parizerom

by | 4 Juna, 2013

Sastojci:

  • 125 g feta sira
  • 2 jajeta
  • 125 g mladog sira
  • 1 kašika pavlake
  • 1 kašika griza
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 100 g pšeničnog brašna
  • 1 dl mineralne vode
  • 1 dl jogurta
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g parizera
  • 1 dl ulja, so

Priprema:

1. Feta sir izrendati na krupno rende, a mladi sir izmrviti.
2. Bjelanca odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
3. Posebno umutiti žumanjke, jogurt, ulje, pavlaku i mineralnu vodu. Dodati mješavinu kukuruznog i pšeničnog brašna, griz, prašak za pecivo i malo soli po ukusu pa dobro izmiješati.
4. Potom dodati parizer, feta i mladi sir i promiješati. Na kraju dodati smjesu od bjelanaca i polako promiješati varjačom.
5. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašno, a zatim sipati u njih pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.