Mafini sa tikvicama

by | 25 Juna, 2013

Sastojci:

  • 90 g kukuruznog brašna
  • 100 g pšeničnog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 20 g parmezana
  • 2,5 dl jogurta
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 120 g pilećeg parizera
  • 2 jajeta
  • 1 tikvica
  • so

Priprema:

1. Tikvice očistiti i izrendati na krupno rende, a parizer isjeći na kockice.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti prašak za pecivo, parmezan, kukuruzno i pšenično brašno.
3. Posebno umutiti jogurt, maslinovo ulje i jaja. Dodati smjesu od brašna i dobro izmiješati.
4. Potom dodati tikvice i malo soli po ukusu te promiješati varjačom.
5. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom pa u svako udubljenje sipati dvije kašike pripremljene smjese. Zatim posuti sa malo parizera i preliti ostatkom fila od tikvica.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.