Obožavaćete ih: Sočni mafini s kobasicom

by | 5 Augusta, 2016

Ako ste u potrazi za brzim, a ipak neobičnim zalogajima kojima ćete iznenaditi goste ili porodicu, evo savršenog recepta! Ovi slasni mafini su toliko jednostavni za pripremu, a toliko ukusni da smo sigurni da ćete uvijek praviti duplu mjeru!

Foto: Guliver/ Getty images

Foto: Guliver/ Getty images

Mafine malo koja domaćica ne zna da pripremi, a ovi su toliko šareni i “veseli” da će čitav proces pripreme biti još zabavniji!

Pa, bacite se na posao!

Sastojci:

8 hrenovki ili kobasica
1/2 šolje kečapa
1 kašika senfa
1 šolja isjeckanog čedar sira
gotovo tijesto za mafine (ili napravite sami osnovno tijesto bez ikakvih dodataka)
1 kašičica čili ili vorčester sosa (po želji)
kiseli krastavčići, paradajz (po želji)

Uputstvo za pripremu ovih fantastičnih slanih zalogaja pogledajte na sljedećoj strani…

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 180 stepeni
2. Isjeckajte hrenovke. Pomiješajte sa kečapom, senfom i čili sosom
3. U kalup stavite gotovo tijesto za mafine, pa na to dodajte hot-dog smjesu i pecite 10 minuta.
4. Izvadite iz rerne i pospite svaki mafin izrendanim čedar sirom.
5. Vratite u rernu i pecite još 5 minuta.
6. Gotove mafine pospite isjeckanim kiselim krastavčićem ili paradajzom.

Uživajte u ovim slasnim zalogajima!

IZVOR: LIFE CONTENT