Palenta sa karfiolom u slanini

by | 11 Maja, 2013

Sastojci:

  • 150 g palente
  • 150 g listova slanine
  • 1/2 glavice manjeg karfiola
  • 20 g parmezana
  • 150 g šeri paradajza
  • 1 kašika margarina
  • 1 kašika ulja
  • so

Priprema:

1. Palentu skuhati u slanoj vodi sa kašikom margarina prema uputstvu sa kesice. U gotovu palentu dodati parmezan i promiješati.
2. Karfiol iskidati na cvjetove i obariti u slanoj vodi a zatim ga procijediti od suvišne tečnosti.
3. Pleh nauljiti pa u njega rasporediti cvjetove karfiola. Preko karfiola sipati toplu palentu te poravnati i ostaviti da se ohladi.
4. Ohlađenu palentu sa karfiolom isjeći na kocke 4×4 cm. Zatim svaku kocku uviti u list slanine i probosti čačkalicom prethodno dekorisanom šeri paradajzom.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.