Pašteta od tunjevine i inćuna

by | 3 Novembra, 2014

Clipboard158

Sastojci:

  • 200 g tunjevine iz konzerve
  • 3 fileta inćuna iz konzerve
  • 125 g margarina
  • 2 kašike majoneze
  • 1 kašičica senfa
  • 2 kašike kečapa
  • 10 zelenih maslina
  • 3 kisela krastavca srednje veličine
  • 2 trougla topljenog sira
  • 2 čena bijelog luka
  • 1 pakovanje tost hljeba
  • so, biber

Priprema:
1. Tunjevinu i inćune izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće.
2. Masline očistiti od koštica, a kisele krastavce dobro ocijediti.
3. U blenderu sjediniti tunjevinu, inćune, masline, majonez, kečap, senf, kisele krastavce, topljeni sir, margarin, bijeli luk i začine po ukusu. Miksati dok se ne dobije fina kremasta masa.
4. Pripremljenu paštetu staviti u frižider da se stegne do služenja.
5. Tost hljeb ispeći i premazati rashađenom paštetom.

SAVJET PLUS:
Budite obazrivi prilikom dodavanja začina u paštetu pošto su fileti inćuna slani.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.