Pica pogačice

by | 12 Juna, 2013

Sastojci:
Za tijesto:

  • 550 g brašna
  • 2,5 dl mlijeka
  • 1/2 svježeg kvasca
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 vanil-šećer
  • 1 kašičica šećera
  • 1 dl ulja
  • 1 jaje, so

Za fil:

  • 150 g kečapa
  • 100 g mariniranih šampinjona
  • 150 g mocarele
  • 150 g praška šunke
  • origano

Priprema:

Tijesto:

1. U manjoj posudi sjediniti 1 dl mlakog mlijeka, šećer i svjež kvasac pa dobro izmiješati i ostaviti da nadođe.
2. U posudi za miješenje sjediniti polovinu brašna, preostalo mlijeko, nadošao kvasac, vanil-šećer, ulje i malo soli po ukusu pa promiješati. Postepeno dodavati preostalo brašno i mijesiti dok tijesto ne počne da se odvaja od prstiju. Umješeno tijesto ostaviti da nadođe.

Fil:

1. Prašku šunku, marinirane šampinjone i mocarelu isjeći na kockice.
2. Sjediniti marinirane šampinjone, prašku šunku, kečap i malo origana pa promiješati.

Finalni postupak:

1. Nadošlo tijesto istanjiti pomoću oklagije na debljinu od 1 cm, te okruglom modlom za pogačice izvaditi krugove.
2. Sredine krugova pritisnuti kako bi se napravilo udubljenje za punjenje, a ivice tijesta premazati umućenim jajetom.
3. Udubljenja na pogačicama napuniti pripremljenim filom pa posuti sa malo mocarele. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.