Pinčos by 24Kitchen

by | 29 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 200 g govedine
  • 100 g pršute

Za žele:

  • 4 lista želatina
  • 6 struka peršuna
  • 6 struka nane
  • 4 struka ruzmarina
  • 500 ml bijelog vina
  • sok od pola limuna

Za marmeladu od paprika:

  • 1 glavica luka
  • 1 crvena paprika
  • maslinovo ulje
  • 1 kašikica šečera
  • 1 kašika sirupa od đumbira
  • so i biber

Način pripreme:

1. Potopite želatin u vodu na pet minuta. Isjeckajte sitno začine.
2. Ugrejte bijelo vino u posudi i stavite blago iscijeđeni želatin i miješajte dok se ne rastvori. Dodajte isjeckane začine i iscijedite sok od limuna. Prebacite mješavinu u plitku pravougaonu posudu. Ostavite žele da se stegne u frižideru.
3. Sitno isjeckajte luk i papriku. Propržite ih u malo maslinovog ulja. Dodajte šećer i malo vode i ostavite mješavinu da proključa.
4. Stavite u činiju komad tanko isječene govedine. Preko njega stavite krišku pršute. Urolajte.
5. Servirajte marmeladu od paprika kao osnovu. Preko nje stavite rolate od mesa. Odozgo stavite pravougaoni zeleni žele.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen