Pita s povrćem

by | 26 Septembra, 2013

predjelo

Sastojci:

Za tijesto:

  • 300 g brašna
  • 1/2 svježeg kvasca
  • 2 dl mlijeka
  • 1 žumanjak
  • so

Za fil:

  • 1 crveni luk
  • 1 zelena paprika
  • 100 g šeri paradajza
  • 1 brokula
  • 100 g mocarele
  • 1 manja konzerva inćuna
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike paradajz pirea
  • bosiljak, origano
  • začin C, so

Priprema:

Tijesto:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlako mlijeko i kvasac, dodati žumanjak, malo soli, te polako dodavati brašno ručno mijeseći sve vrijeme dok tijesto ne počne da se odvaja od činije.
2. Umješeno tijesto prekriti platnenom krpom i ostaviti da odstoji na toplom dok se masa ne udvostruči.

Fil:
1. Crveni luk, mocarelu i šeri paradajz isjeći na kolutove, zelenu papriku na trake, brokulu kratko blanširati u slanoj vodi kako bi omekšala, a inćune ocijediti od suvišne masnoće.
2. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti luk i papriku kako bi omekšali, te ih začiniti po ukusu.

Finalni postupak:
1. Okruglu tepsiju nauljiti, a dno obložiti pripremljenim tijestom.
2. Tijesto premazati pireom od paradajza i nanijeti prženi luk i papriku. Odgore poređati kolutove mocarele, šeri paradajz i inćune, te posuti bosiljkom i origanom. Pripremljenu pitu peći u rerni dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.