Pogačice s kajmakom

by | 20 Aprila, 2019

Sastojci:

650 g glatkog brašna tip 400
250 g domaćeg kajmaka
3 jajeta
1 kašika soli
1 kašika masti
20 g svježeg kvasca
2,5 dl mlijeka
susam
Za premazivanje:
1 jaje

Priprema:

U zdjeli za miješenje tijesta pomiješati 400 g brašna sa kašikom soli i promiješati. Napraviti udubljenje u sredini, pa uliti mlijeko te dodati jaja, kajmak, domaću mast i izmrvljeni svježi kvasac.

Sastojke ručno pomiješajte i postepeno dodajte preostalo brašno. Ručno mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto. Količina brašna zavisi od veličine jajeta, pa ga treba dodavati postepeno, po potrebi.

Zamiješeno testo prekriti suhom krpom i ostaviti na toplom da se digne. Naraslo tijesto izvaljati, a zatim odgovarajućim kalupom napraviti pogačice.

Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju poslagati pogačice. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamomn. Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni dok blago ne porumene.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.