Pogačice sa kačkavaljem

by | 1 Septembra, 2013

Pogacice

Sastojci:

  • 300 g kačkavalja
  • 250 g kajmaka
  • 500 g mekog brašna tipa-400
  • 4 jaja
  • 2 žumanceta
  • 2 dl mlijeka
  • 1 pakovanje svježeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika ulja
  • sol, kim

Priprema:

1. U mlakom mlijeku rastopiti kvasac, šećer i malo soli, pa ostaviti na toplom da se digne.
2. U odgovarajućoj zdjeli sjediniti ribani kačkavalj, brašno, jaja, kajmak i kvasac, začiniti po ukusu, te ručno umijesiti glatko tijesto.
3. Pripremljeno tijesto razvući oklagijom na debljinu od 1,5 cm pa pomoću kalupa vaditi pogačice.
4. U nauljen pleh naslagati pogačice, premazati ih žumancom i posuti kimom.
5. Ovako pripremljene pogačice ostaviti da nadođu, te ih peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.