Punjene slane palačinke

by | 15 Oktobra, 2013

Slane-Palacinke

Sastojci:
Za tijesto:

  • 3 jajeta
  • 1 dl mlijeka
  • 1 dl piva
  • 125 g brašna
  • 60 kačkavalja
  • 1/2 kašičice mljevene paprike
  • 40 g putera
  • 0,5 dl ulja
  • so

Za fil:

  • 2 dl pavlake
  • 150 g kačkavalja
  • 150 g šunkarice
  • 100 g mariniranih šampinjona

Priprema:
Tijesto:

1. Žumanjke odvojiti od bjelanaca, te ih sjediniti sa mlijekom, pivom, brašnom, mljevenom paprikom i otopljenim puterom, a zatim sve dobro izmiješati.
2. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg pa ih polako sjediniti sa prethodno pripremljenom masom, zatim umiješati kačkavalj i začiniti po ukusu.
3. Teflonski tiganj nauljiti i u njemu od pripremljene mase ispeći šest palačinki.

Fil:

1. Kačkavalj izrendati na krupno rende, šunkaricu iseći na rezance, a šampinjone na listove.

Finalni postupak:

1. Svaku palačinku premazati pavlakom, posuti šunkaricom, kačkavaljem i šampinjonima, te saviti u trougao i dekorisati po želji.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.