Rascvjetana pica

by | 20 Decembra, 2013

rascvetana-pita

Sastojci:

  • 500 g mekog brašna
  • 2 dl mlijeka
  • 1 dl ulja
  • so
  • 1 kašičica sirćeta
  • 1 kašičica griza
  • 1/2 kocke svježeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 150 g mariniranih šampinjona
  • 250 g praške šunke
  • 200 g kačkavalja
  • 60 g mocarele
  • 150 g kečapa
  • 1 jaje
  • susam
  • origan

Priprema:

1. U dubljoj posudi sjediniti kvasac, 1 dl mlakog mlijeka, šećer i kašičicu brašna pa izmiješati i ostaviti da nadođe.
2. U posudi za miješenje sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, ulje, sirće, 1 dl mlijeka, griz i malo soli po ukusu te promiješati. Postepeno dodavati preostalo brašno i mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto. Umješeno tijesto ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo tijesto podijeliti na dva dijela. Svaku polovinu istanjiti oklagijom i oblikovati krug prema prečniku tepsije.
4. Tepsiju nauljiti i u sredinu staviti keramičku šolju srednje veličine. Preko šolje nanijeti tijesto. Tijesto oko šolje pritisnuti rukom da se pripije uz tepsiju, a potom ga premazati kečapom, rasporediti po njemu polovinu praške šunke, kačkavalja, mariniranih šampinjona i mocarele te posuti origanom.
5. Zatim gornji dio tijesta koji prekriva šolju unakrsno zasjeći da bi se rascvjetao pa krajeve presaviti preko fila a šolju izvaditi. Presavijene krajeve tijesta premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Od preostalog materijala oblikovati još jednu picu. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.