Rolat s bademima

by | 10 Juna, 2013

Sastojci:

Za koru:

  • 8 bjelanaca
  • 5 kašika brašna
  • 2 kašike mljevenih badema
  • so

Za fil:

  • 400 g švapskog sira
  • 8 žumanjaka
  • 150 g listova praške šunke
  • 100 g mariniranih šampinjona
  • 4 kisela krastavca
  • 4 kašike ulja
  • mješavina začina

Priprema:

Kora:
1. Bjelanca pomoću miksera umutiti u čvrst snijeg. Dodati so po ukusu i mutiti još minut.
2. U snijeg od bjelanaca dodati brašno, mljevene bademe i polako promiješati varjačom.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje te sipati u njega pripremljenu smjesu i ravnomjerno je rasporediti. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti je da omekša.

Fil:
1. Žumanjke dobro umutiti, sipati na vrelo ulje i ispeći palačinku. Ostaviti je da se ohladi i sitno isjeckati.
2. U švapski sir dodati mješavinu začina po ukusu i dobro izmiješati.
3. Kisele krastavce i marinirane šampinjone isjeći na kockice.

Finalni postupak:
1. Omekšalu koru razviti i premazati polovinom švapskog sira. Posuti polovinom kiselih krastavaca, mariniranih šampinjona i jaja. Zatim nanijeti listove praške šunke, premazati preostalim sirom i posuti preostalim jajima, krastavcima i pečurkama.
2. Filovanu koru pomoću kuhinjske krpe urolovati i ostaviti da se stegne.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.