Rolnice s kupusom i ajvarom

by | 18 Januara, 2014

rolnice

Sastojci:

  • 200 g tankih kora za pitu
  • 200 g kupusa
  • 2 crvene paprike
  • 3 mrkve
  • 300 g mljevene junetine
  • 2 kašike soja sosa
  • 3 kašike ajvara
  • 1 jaje
  • ulje
  • mješavina začina

Priprema:

1. Kupus, crvenu papriku i mrkvu očistiti i isjeći na štapiće a potom kratko propržiti na vrelom ulju.
2. Posebno na malo ulja propržiti mljevenu junetinu pa nastaviti s dinstanjem dolijevajući vodu po potrebi dok meso ne omeša. Pred kraj dinstanja dodati ajvar, soja sos i začine po ukusu.
3. Kore za pitu isjeći na kvadrate stranica 14 cm.
4. Po dva kvadrata od kora naslagati jedan na drugi a zatim ivice gornjeg kvadrata premazati umućenim jajetom.
5. Kore postaviti u položaj romba te nanijeti malo fila od mesa i štapiće prženog povrća. Donji ugao romba presaviti preko fila a potom bočne stranice preklopiti ka sredini pa urolovati.
6. Oblikovane rolnice pržiti na vrelom ulju najprije s jedne pa sa druge strane dok ne porumene. Pržene rolnice možete poslužiti uz tartar sos, po želji.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.