Salata s tunjevinom

by | 5 Augusta, 2013

predjelo

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 3 paradajza
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 konzerve tunjevine
  • 4 kisela krastavca
  • 1,5 dl biljne pavlake
  • 100 g majoneza
  • 300 g spiralne tjestenine
  • 1 kašika ulja
  • mješavina začina, so, biber

Priprema:

1. Tjesteninu obariti u slanoj vodi, a zatim je procijediti, poprskati uljem da se ne slijepi, te ostaviti da se ohladi. Jaja takođe obariti.
2. Paradajz isjeći na kockice, krastavce na štapiće, a luk na rebarca. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i dobro je ocijediti od suvišnog ulja.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti obarenu tjesteninu, tunjevinu, krastavce, paradajz i luk, pa preliti mješavinom biljne pavlake i majoneza te začiniti po ukusu.
4. Obarena jaja isjeći uzdužno na kriške i njima dekorisati pripremljenu salatu.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.