Veganska salata u tegli
Sastojci: kuhani grašak brokula i kariol naribana svježa mrkva matovilac Preliv bučino ulje bučine sjemenke kumin korijander sok od pol...
Sastojci:
300 g kukuruza šećerca
100 g susama
50 g oljuštenog suncokreta
so po ukusu
pola čaše pavlake
100 g majoneze
Za dekoraciju: svježa nana
Priprema:
1. Susam i suncokret sipati u tavu, pa na umjerenoj temperaturi propržiti na suho dok ne dobiju zlatnu boju. Nakon toga ostaviti da se prohladi.
2. Kukuruz izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne tečnosti.
3. Zatim sipati u dublju činiju, te dodati prohlađeni susam i suncokret.
4. Sipati pavlaku i majonezu, posoliti po ukusu i dobro promiješati da se svi sastojci sjedine.
5. Staviti u frižider da se ohladi, pa nakon toga sipati u manje činije i dekorisati svježom nanom.
Izvor: Pošalji rececpt