Salata Galija

by | 15 Augusta, 2013

salata-galija

Sastojci:

  • 150 g tunjevine iz konzerve
  • 4 mrkve
  • 3 veća krompira
  • 6 kiselih krastavaca
  • 200 g majoneza
  • 1 dl pavlake
  • 100 g crnih maslina bez koštice
  • 1/2 veze peršuna
  • mješavina začina, biber, so

Priprema:

1. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće. Mrkvu i krompir očistiti, obariti u slanoj vodi, a potom ocijediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi.
2. Mrkvu, krompir i kisele krastavce izrendati na krupno rende, peršun što sitnije isjeckati, a masline isjeći na kolutove.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti tunjevinu, mrkvu, krompir, kisele krastavce, masline i peršun. Dodati majonez i pavlaku, pa dobro izmiješati i začiniti po ukusu. Pripremljenu salatu ostaviti u frižider da se ohladi.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.