Salata s račićima

by | 17 Maja, 2013

Sastojci:

  • 350 g zamrznutih račića
  • 2 svježa krastavca
  • 200 g mariniranih šampinjona
  • 2 paradajza
  • 2 dl pavlake
  • 1 dl gustog jogurta
  • prstohvat bijelog luka u prahu
  • 1 kašičica mirođije
  • mješavina začina, so

Priprema:

1. Račiće obariti u slanoj vodi a zatim ih ocijediti od suvišne tečnosti.
2. Krastavce očistiti i isjeći na štapiće, paradajz na kockice a marinirane šampinjone na listove.
3. Umutiti pavlaku, jogurt, bijeli luk u prahu, mirođiju i začine po ukusu.
4. U odgovarajućoj posudi sjediniti krastavac, paradajz, šampinjone i račiće. Preliti smjesom od pavlake i polako promiješati.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.