Slana torta

by | 16 Maja, 2014

Clipboard017

Sastojci:

  • 1/2 pakovanja oblandi
  • 500 g švapskog sira
  • 1,5 dl pavlake
  • 200 g listova praške šunke
  • 3 jajeta
  • 100 g kiselih krastavaca
  • 200 g majoneza
  • 100 g kačkavalja

Priprema:
1. Jaja obariti, potom ih oljuštiti i izrendati na krupno rende. Kisele krastavce isjeći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Švapski sir i pavlaku dobro umutiti.
3. Prvi list oblande premazati s malo pripremljenog fila i prekriti polovinom listova praške šunke.
4. Drugi list oblande premazati s obje strane filom, nanijeti na prašku šunku i posuti rendanim jajima.
5. Treći list oblande takođe premazati s obje strane, nanijeti preko jaja i odozgo posuti kiselim krastavcima.
6. Četvrti list oblande premazati s obje strane i nanijeti preko krastavaca, odozgo prekriti listovima šunkarice.
7. Peti list oblande premazati samo s jedne strane i filovanom stranom prekriti listove praške šunke.
8. Pripremljenu tortu premazati majonezom i posuti rendanim kačkavaljem.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept