Slane princes krofne

by | 27 Decembra, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
Tijesto
400 ml vode
200 ml uljа
prstohvаt soli
5 jаjа
12 kаšikа brаšnа
Fil
250 g kisele pavlake
100 g majoneze
1 veza kopra
so, biber

Priprema:
Tijesto
1. Vodu i ulje usuti u šepricu, dodati so i staviti da se kuha dok ne proključa, pa ostaviti da vri 1-2 minuta.
2. Izmaći sa ringle i uz neprestano miješanje dodati brašno.
3. Vratiti na ringlu i kuhati još oko 2 minuta uz stalno miješanje, sve dok se ne pojave bijeli tragovi brašna po dnu šerpice.
4. Kuhano tijesto izručiti u veću posudu i ostviti da se ohladi.
5. U prohlađenu smjesu dodavati jedno po jedno jaje i mutiti sve dok se jaje potpuno ne poveže sa tijestom. Kašikom vaditi smesu i readati na pleh obložen papirom za pečenje, uz dovoljan razmak (oko 2-3 cm).
6. Peći u ugrijanoj rerni na 200ºC dok fino ne narastu i porumene (nikako ne otvarati vrata rerne u toku pečenja).
7. Pečene krofne ostаviti dа se ohlаde, а zаtim ih poprečno presjeći nаpolа.
Fil
1. Kopar sitno isjeckati i sjediniti sa kiselom pavlakom, majonezom i začinima.
Finalni postupak
1. Donju polovinu presječenih krofni filovati pripremljenom smjesom, pa poklopiti drugom polovinom i redati na tacnu za služenje.
2. Dodatno dekorisati po želji.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.