Slojevite pogačice sa susamom

by | 2 Marta, 2013

Sastojci:

  • 600 g brašna
  • 1/2 svježeg kvasca
  • 2,5 dl mlijeka
  • 1 dl ulja, so
  • 1 kašikica šećera
  • 125 g margarina
  • 250 g sitnog sira
  • 2 jajeta
  • susam

Priprema:
1. U manjoj posudi sjediniti 1 dl mlakog mlijeka, šećer, kašikicu brašna i izmrvljeni kvasac pa dobro izmiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudi za miješenje sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, preostalo mlijeko, ulje i malo soli po ukusu pa promiješati. Postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mijesiti dok tijesto ne počne da se odvaja od posude. Umiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.
3. Posebno umutiti omekšao margarin, sitni sir i jedno jaje.
4. Nadošlo tijesto podijeliti na manje jufke. Svaku jufku malo istanjiti oklagijom, premazati filom od sira i margarina te naslagati jednu na drugu. Posljednju jufku ne premazivati. Filovano tijesto ostaviti da miruje 20 minuta.
5. Kada se tijesto odmori, istanjiti ga pomoću oklagije na debljinu od 1 cm a zatim isjeći na kocke željene veličine.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega oblikovane pogačice. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.