Sos od mrkve by 24Kitchen

by | 3 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 5 mrkvi
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena bijelog luka
  • 50 ml limunovog soka
  • 2 kašikice kima
  • 1/2 šolje kravljeg sira
  • 2 struka nane
  • 2 kašike tečnog meda
  • so i biber

Način pripreme:

1. Ako koristite svježe mrkve, same ih dobro operite. Ake nisu svježe onda ih oljuštite i operite. Isjecite ih na pola, po dužini, i stavite ih u šerpicu sa posoljenom vodom. Kuhajte ih 10 minuta.
2. Oljuštite ih i isjeckajte sitno bijeli luk. Nakon toga ga izgnječite. Propržite bijeli luk u tiganju sa maslinovim uljem. Dodajte kim.
3. Stavite skuhane i ocijeđene mrkve u blender. Dodajte preprženi bijeli luk sa kimom. Dodajte sir, sok od limuna, nekoliko listića nane i med. Sameljite, posolite i pobiberite.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.