Sote iz rerne

by | 23 Novembra, 2013

Clipboard026

Sastojci:

  • 1 svinjski file
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 crvena paprika
  • 250 g šampinjona
  • 1 kašičica senfa
  • 1 veći paradajz
  • 2 jajeta
  • 1 dl mlijeka
  • 2 dl pavlake, ulje
  • 150 g kačkavalja
  • mješavina začina

Priprema:

1. Svinjski file očistiti od žilica i isjeći na štapiće.
2. Šampinjone isjeći na listove, crvenu papriku na štapiće, a crni luk na rebarca. Paradajz isjeći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati meso te i njega kratko propržiti. Nastaviti s dinstanjem na umjerenoj temperaturi uz dolijevanje vode po potrebi.
4. Kada je meso napola gotovo, dodati papriku pa i nju kratko prodinstati.
5. Zatim dodati paradajz, šampinjone i začine po ukusu te dinstati na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
6. U gotovo jelo dodati senf i promiješati.
7. Posebno umutiti jaja, pavlaku i mlijeko.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju preručiti smjesu od mesa. Posuti kačkavaljem i preliti mješavinom pavlake, jaja i mleka. Peći u zagrijano rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.