Tart s paprikama

by | 5 Novembra, 2013

tart-sa-paprikama

Sastojci:
Za tijesto:

  • 250 g mekog brašna tipa 400
  • 80 g kukuruznog griza (palente)
  • 125 g margarina, ulje, so
  • hladne vode po potrebi
  • 1 prašak za pecivo

Za fil:

  • 30 g parmezana
  • 150 g suhog vrata
  • 1,5 dl pavlake za kuhanje
  • 2 jajeta
  • 1 crvena paprika
  • mješavina začina

Priprema:

Tijesto:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti bijelo brašno, palentu i prašak za pecivo pa dodati omekšao margarin i malo soli po ukusu.
2. Potom dodati nekoliko kašika vode da bi se umijesilo glatko tijesto.

Fil:
1. Suhi vrat i crvenu papriku isheći na trake.
2. Umutiti jaja, pavlaku za kuhanje, parmezan i začine po ukusu.

Finalni postupak:
1. Umješeno tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm.
2. Kalup za tart nauljiti i posuti brašnom a zatim dno i bočne stranice obložiti tijestom.
3. Tijesto preliti umućenom smjesom od jaja, a potom rasporediti suhi vrat i papriku. Peći u zagrijanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.