Teleća čorba sa povrćem

by | 7 Aprila, 2013

Sastojci:

  • 300 g teletine
  • 1 glavica crnogluka
  • 2 manje mrkve
  • 1/2 crvene paprike
  • 1 tikvica
  • nekoliko cvijetova karfiola
  • nekoliko cvijetova brokolija
  • 2 krompira
  • 2 l vode
  • 2 lovorova lista
  • list celera i peršuna
  • mješavina začina
  • biber, ulje

Priprema:

1. Crni luk, mrkvu, crvenu papriku, tikvicu, brokoli i karfiol očistiti i izmiksati u multipraktiku.
2. Teletinu i krompir isjeći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti miksano povrće, a potom dodati teletinu i dinstati na umjerenoj temperaturi dolivajući vodu po potrebi.
4. Kada je meso napola dinstano, sipati vodu, dodati krompir, lovorov list i začine po ukusu i nastaviti sa kuhanjem dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Gotovu čorbu posuti sjeckanim listovima peršuna i celera.

Izvor: Dobra hrana