Torteline

by | 20 Juna, 2013

Sastojci:
Za tijesto:

  • 330 g brašna
  • 2 jajeta
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 150 g pečenice
  • 250 g švapskog sira
  • 1 žumanjak

Za preljev:

  • 4 dl neutralne pavlake
  • 40 g parmezana
  • 100 g kačkavalja
  • 1 kašika sjeckanog peršuna
  • mješavina začina

Priprema:

Tijesto:

1.U odgovarajućoj posudi sjediniti brašno, jaja, maslinovo ulje i malo soli te umijesiti glatko tijesto. Umješeno tijesto ostaviti da odmori 20 min.
2. Potom tijesto istanjiti na debljinu od 2 mm pa ga isjeći na kvadrate dimenzija 4×4 cm.

Fil:

Pečenicu sitno isjeckati, sjediniti je sa švapskim sirom, žumanjkom i začinima po ukusu.

Preljev:

U manju šerpu staviti neutralnu pavlaku, parmezan, rendani kačkavalj, peršun i začine po ukusu i kratko prokuhati.

Finalni postupak:

1. Na kvadrate od tijesta nanijeti malo fila od sira, preklopiti ih u trougao i krajeve slijepiti. Zatim stranice trouglova spojiti da se dobije izgled torteline.
2. U lonac sipati vodu, posoliti je i ostaviti da proključa. U vodu spuštati oblikovane torteline i kuhati ih još 5 min. nakon što isplivaju na površinu. Potom ih ocijediti od suvišne tečnosti.
3. Ocijeđene torteline preliti umakom od neutralne pavlake.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.