Vijenac od riže by 24Kitchen

by | 20 Februara, 2013

Sastojci:

  • 200 g riže
  • 30 g maslaca
  • 100 g šunke
  • 125 g sira
  • 250 g tikvica
  • 250 g špinata
  • 2 struka mladog luka
  • 2 struka mladog češnjaka
  • 1/2 vezice mirođije
  • 1/2 vezice peršuna
  • so i biber po želji
  • 2 jajeta
  • 1/2 šoljice slatke pavlake

Priprema:

1. Skuhajte rižu u slanoj vodi i ostavite da se ohladi.
2. Isjecite crni luk i češnjak i dinstajte na maslacu.
3. Isjecite špinat i kratko dodajte crnom luku i ćešnjaku. Na kraju dodajte i usitnjeno začinsko bilje.
4. U odgovarajućoj posudi promiješajte rižu, dinstani špinat, isječenu šunku i krupno isječeni sir. Dodajte jaja i pavlaku. Začinite solju i biberom. Tikvice isjecite na kriške i uvaljajte u smjesu od riže.
5. Uzmite kalup za tortu i dno i ivice prekrijte papirom za pečenje. Premažite maslacem. Sipajte smjesu i pritisnite viljuškom. Vijenac ispecite u unapijred ugrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta dok ne poprimi boju.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.