Categories Savjet dana

Korisni savjeti uz koje će vaša preplanula put trajati duže

Nažalost, većina nas ne može cijelo ljeto provesti na plaži, ali zato možete postići da vaš ten ima preplanulu nijansu cijelo ljeto. Evo kako bronzani ten održati što duže.

Foto: Thinkstock

1. Prije svega, obilno hidrirajte kožu. Što je koža vlažnija duže ćete zadržati bronzani ten pa je nakon svakog tuširanja njegujte hidratantnim sredstvom.

2. Kad smo već kod tuširanja, neka temperatura vode ne bude previsoka. Vruća voda isušuje kožu, a i njome se boja brže ispire. Zato se tuširajte mlakom vodom.

3. Isprobajte ulja za njegu kože, poput bademovog. Najbolje je ako ga nanesete nježno na vlažnu kožu nakon tuširanja. Nemojte se oblačiti dok ga koža ne upije.

4. Izbjegavajte prečestu upotrebu sredstava za tuširanje jer isušuju kožu, i birajte ona čiji je pH što bliži prirodnom pH kože.

5. Nemojte kožu trljati peškirom nego višak vlage sa tijela blago utapkajte peškirom.

6. Jedite namirnice bogate beta karotenom, kao što su dinja i mrkva ili uzimajte kapsule vitamina B, koji ne samo da će zadržati boju vašeg tena, već ima i antiage efekt.

7. Pijte vodu jer koliko se god trudili održati kožu vlažnom preplanulom izvana, nećete postići dobar rezultat ako je ne hidrirate iznutra.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *