Categories Karijera & novac

Želite li da budete bolji na poslu – od kuće ponesite…

Produktivnost na poslu ima mnogo uzroka i faktora koji na to utiču, ali izgleda da postoji jedan koji se ne vidi na prvu, ali znači jaako puno – papuče!

Da, papuče na nogama tokom radnog vremena… što je vjerovatno normalno većini ljudi koji rade od kuće, no “običnim” zaposlenicima to uglavnom ulazi u sferu naučne fantastike, čak i onima koji rade u kompanijama koje ne polažu toliko na dress code.

E sad bi se i to moglo promijeniti, naročito ako gurnete šefu po nos činjenicu da je istraživanje koje je sprovela britanska kompanija Shoegarden pokazalo da izbor obuće utiče na produktivnost zaposlenika, a najefikasnijima su se pokazali oni koji na poslu nose baš papuče!

“Udobnost dokazano povećava produktivnost, a ima li šta udobnije od mekanih i toplih papuča”, objasnili su svoje rezultate istraživanja.

S druge strane, ništa ne može brže pokvariti nečije raspoloženje od neudobnih cipela koje stišću ili žuljaju, a s razlogom se u trenutku osjećamo puno bolje čim pri dolasku kući uskočimo u udobne kućne papuče.

Stoga, umjesto štikli, u torbi za posao mjesto trebalo bi da pronađu papuče… a možda i šef shvati kad vidi rezultate.

IZVOR: metro-portal.rtl.hr Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *