Categories Feng Shui

Sreća kreće iz kuhinje: Feng shui pravila za pozitivnu energiju

Vjeruje se da feng shui, drevna kineska vještina življenja i uređenja prostora, može unijeti ravnotežu i mir u naš život. Provjerite kako morate da uredite kuhinju prema pravilima te vještine ako želite život pun uspjeha, zdravlja, izobilja i sreće.

1. Izbacite iz kuhinje nepotrebne stvari. Riješite se svega što nikada ne koristite. Staro, oštećeno posuđe ili plastične posude i pokvareni kuhinjski aparati na vrhu su popisa stvari koje stvaraju nered u kuhinji, a uzročno-posljedično i nered u vašem životu. Iz frižidera redovno bacajte namirnice kojima je istekao rok trajanja.

2. Očistite šporet. Upravo on sadrži energiju prosperiteta i zato uvijek mora biti čist, a sve ringle i rerna ispravne.

3. Oslobodite prostor na frižideru. Magneti, razglednice, leci od dostave, popisi stvari koje morate napraviti – nered na frižideru i svaki pogled na njega stvara previše stimulacije zbog koje se osjećate rastreseno. Zbog toga posežete za hranom u frižideru čak i kada niste gladni. Skinite s frižidera sve ili ostavite samo par inspirativnih citata, a popise obaveza preselite na unutrašnjost vrata kuhinjskih elemenata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *