Categories Uradi sama

Super trikovi za raskićivanje jelke bez puno muke

Ako ste jedna od onih kojima raskićivanje jelke nije najomiljeniji posao iz razloga što uvijek imate više kuglica od mjesta za njihovu pohranu, onda brzo čitajte nastavak teksta i bez pola muke “odradite” taj zadatak.

1. Iskoristite kartone od jaja 
Ne znate kako biste spremili manje kuglice? Stavite ih u kartonske kutije od jaja. Ove su kutije stvarane tako da se u njih pohranjuju osjetljivi predmeti, pa svakako iskoristite tu činjenicu.

2. ‘Pregradite’ kutiju za cipele 
Ako ste vješti sa makazama, ljepilom i kartonom, sami možete ‘pregraditi’ postojeću kutiju (npr. od cipela) i u nju spremiti ukrase za bor. Važno je napraviti dovoljno mjesta za svaku kuglicu, te je kartonskom pregradom zaštititi od ‘sudaranja’.

3. Ubacite kuglice u čaše 
Ostalo vam je plastičnih čaša od novogodišnjeg druženja ili rođendanskih slavlja? Ubacite po jednu kuglicu u svaku čašu i tako ih pohranite u veću kutiju. Plastične čaše spriječit će sudaranje kuglica i lom vaših vrijednih ukrasa.

4. Razvrstajte ukrase po materijalu 

Čak i ako već imate na raspolaganju specijalizirane plastične kutije s pregradama za pohranjivanje božićnih ukrasa, budite oprezni s punjenjem iste. Razvrstajte ukrase prema materijalu od kojeg su napravljeni: plastične kuglice možete staviti zajedno, drvene ukrase odvojite na posebnu hrpicu, a staklene kuglice dodatno zaštitite, odnosno zamotajte u papirnate ubruse ili neki nježan materijal.

5. Spriječite petljanje kuglica
Stavite li mnogo kuglica u jednu kutiju može doći do petljanja vezica koje se obično vješaju na grane božićne jelke. Da bi spriječili tu pojavu, sve manje lomljive kuglice (npr. plastične) nanižite na štap i tako pohranite u kutiju do sljedeće godine.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr/Foto: Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *