Ako vam nedostaje ideja kako farbati jaja ove godine, donosimo inspiraciju
Ukoliko se još niste odlučili kako ćete farbati jaja ove godine, pronašli smo nekoliko kreativnih ideja Farbanje jaja pred uskršnje praznike pre...
Mnogi od nas u domaćinstvu koriste drvenu dasku za sječenje razne vrste hrane. Međutim, nju je jako teško očistiti, a ako nije potpuno čista, može biti leglo raznih bakterija. U nastavku pročitajte nekoliko savjeta kako da pravilno i temeljno očistite dasku za sječenje.
Pomiješajte dvije kašičice belog sirćeta s jednom šoljicom mlake vode. Zatim krpu umočite u ovu mješavinu i dobro prebrišite dasku, odnosno istrljajte je.
Uzmite jedan limun i presjecite ga na pola. Jednu polovinu umočite u so, te s tom polovinom dobro istrljajte dasku, naročito na mjestima gdje postoje pukotine. Zatim dasku dobro operite vodom i osušite krpom.
Nakon što se daska osušila, pamučnu krpu umočite u maslinovo ulje i kružnim pokretima istraljajte dasku, te višak uklonite suhom krpom.
Izvor: ljepota.ba