Categories Uradi sama

Za produktivan dan uvedite ove 3 stvari u jutarnju rutinu

Prvih pola sata, nakon ustajanja iz kreveta, zaista će umnogome odrediti vaš dan. Da bi dan pred vama bio produktivan, trebalo bi da onih pola sata do 45 minuta, nakon ustajanja iz kreveta provedete ugađajući sebi, sa pozitivnim mislima, uz muziku koju volite i šolju kafe. Tako ćete dan započeti pozitivni, energični i motivisani, a onda je zaista velika vjerovatnoća da tokom cijelog radnog dana budete veoma produktivni i uspješni.

Kažu da je jutro pravo vrijeme, da iz svog dana otjerate bespotrebni stres, a to ćete postići tako što ćete se natjerati da legnete na vrijeme, kako biste smogli snage da se ranije probudite i vrijeme prije posla iskoristite da udovoljite sebi i organizujete svoj dan, kako ne biste došli u situaciju da ne znate gdje ćete prije.

Vjerovatno da svako od vas ima već uhodanu rutinu u kojoj prije posla uživa, ali kako bi vam jutro bilo još ljepše i produktivnije, svoju rutinu mogli biste da obogatite sa samo 3 jednostavne navike:

1. Osmislite jelovnik za radni dan pred vama

Dok doručkujete ovsenu kašu ili smuti, pred odlazak na posao, osmislite svoj jelovnik za dan pred vama i na raj način spriječite sebe da posežete za nezdravim grickalicama na pauzi za ručak. Trudite se da se i tokom radnog dana hranite što zdravije, kako biste imali dovoljno energije, a  i kako biste sačuvali vitku liniju.

2. Posvetite se omiljenoj aktivnosti

Ako ustanete samo malo ranije, imaćete dovoljno vremena da izdvojite 20 minuta do pola sata, da se posvetite svom hobiju ili nekoj aktivnosti u kojoj uživate. Bilo da je riječ o čitanju poglavlja knjiga, koju ste započeli, kratkom treningu za istezanje, ili jednostavno u gledanju omiljene televizijske emisije, bitno je da dan započnete aktivnošću, koja vas raduje i puni pozitivnom energijom.

3. Napravite detaljan raspored za taj dan

Uz jutarnju kafu, prođite kroz sve obaveze, koje vas tog dana očekuju i upišite ih u svoj planer, kako biste spriječili da nešto bitno zaboravite. Na ovaj način imaćete sve obaveze pred sobom, povećaćete svoju organizovanost i efikasnost i na kraju dana bićete zaista zadovoljne obavljenim poslom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Getty Images

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *