Categories Beauty

Beauty glam: Guerlain noć u znaku ruže

Martimex je u prekrasnom ambijentu “Kluba 1” predstavio dva noviteta brenda Guerlain: parfem Mon Guerlain Bloom of Rose i Guerlain L’Essentiel tekući puder. Ugodna atmosfera upotpunjena je prekrasnim muzičkim izvedbama Dunje i Sanjina Fazlića, koji su jednom od pjesama opisali ljepotu ruže koja je i osnovni sastojak neodoljivog Bloom of Rose mirisa. 

Novi parfem među prvima je isprobala Ana Bavrka, poznato tv lice, te istaknula kako je riječ o pravom osvježenju za ljetne dane. Mon Guerlain Bloom of Rose je nova verzija legendarnog mirisa punog optimizma čije je zaštitno lice zavodljiva Angelina Jolie, inače zaštitno lice brenda od 2017. godine. Novi parfem Mon Guerlain Bloom of Rose ima lagani ukus pobune. Ova kompozicija slavi
zadovoljstvo da žena bude vjerna sebi. Glavni sastojak Mon Guerlain Bloom of Rose je bugarska ruža. U srcu Mon Guerlain Bloom of Rose su neroli, vanila i jasmin sambac. Njegova kompozicija se završava kremastim, bogatim tragom sandalovine. Kada je riječ o aromi, Mon Guerlain Bloom of Rose duguje svoje postojanje ekskluzivnom parfimeru Guerlaina, Teriju Vaseru i njegovom dugogodišnjem pomoćniku, talentovanoj Delfini Jelk. Sačuvali su note lavande u najvišim notama ove kompozicije. Ova mediteranska biljka je zaštitni znak kolekcije Mon Guerlain od same premijere.

Guerlain L’Essentiel tekući puder objedinjuje prirodnost, make-up i djelotvornost. Ovaj tekući puder sačinjen je od 97% sastojaka prirodnog porijekla, za prirodan sjaj na licu koji će trajati i do 16 sati. Ten je savršen, blistav i svjež, a ugodna tekstura kao da postaje jedno s kožom, ostavljajući tako mogućnost nadogradive pokrivnosti, od lagane do srednje. Sve dame su imale priliku isprobati novi puder, a prva među njima je bila novinarka Amra Ekmečić koja je svojim šaljivim doskočicama upotpunila svoj “mini makeover”.

Formula Guerlain L’Essentiel tekućeg pudera koži dozvoljava nesmetano disanje; koža je hidratizirana, balansirana i zaštićena od vanjskog zagađenja. Ten je ujednačen, a nepravilnosti na licu su smanjene. Puder se najbolje nanosi s Retractable Foundation Brush, koja ima umjetna vlakna tretirana ugljenom bambusa, za čistoću i svježinu četkice. Neka vam ovo proljeće bude uvertira za divno ljeto protkano prirodnim sastojcima novog Guerlain L’Essentiel pudera i neodoljivim mirisnim notama ruže Mon Guerlain Bloom of Rose.

Svi prisutni su na poklon dobili nove Guerlain proizvode, a posebnim poklonima nagrađeno je šest najsretnijih posjetilaca.

I.K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *