Categories Beauty

Beauty navike zbog kojih imate više štete nego koristi

Naša koža svakodnevno je izložena mnoštvu štetnih utjecaja od kojih se konstantno moramo braniti. Zagađen vazduh, sunčevi zraci i brojni drugi prirodni faktori mogu trajno oštetiti kožu i priuštiti nam učestale posjete dermatologu koji, nažalost, u većini slučajeva ne mogu u potpunosti popraviti učinjenu štetu. 

Kako biste sami doprinijeli zaštiti i njezi kože, obratite pažnju na sljedeće loše navike:

1. Vjerujete da je svaki proizvod prirodne kozmetike dobar izbor za vas

Koliko god prirodni sastojci mogu pozitivno uticati na našu kožu,  mogu biti i podjednako štetni za nju. Najbolji primjer je vrlo popularno kokosovo ulje koje se preporučuje u svaku svrhu, dok o njegovim štetnostima malo ko govori. Naime, kokosovo ulje  može da zapuši pore i može biti glavni krivac za akne.

2. Koristite proizvode za djecu

Iako je namijenjeno djeci, ne znači da je namijenjeno i vama. Dječji proizvodi često sadrže dodatne mirise koji mogu iziritirati vašu osjetljivu kožu.

3. Sami ručno cijedite akne

Odolite ovoj potrebi kada god možete. Osim što vam mogu ostati ožiljci, postoji velika mogućnost da će vam se koža i nadražiti.

4. Prečesto koristite piling

Čak i ako nemate problem s aknama, piling je tretman koji bi trebalo da obavljate najviše dva puta nedjeljno i to što je blaže moguće. Prejako utrljavanje pilinga na kožu lica izaziva iritacije i osjetljivost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *