Categories Beauty

Noću koža ne spava – to je savršeno vrijeme za njegu

Večernji ritual je osnova lijepe kože. Pomaže našoj koži da se opusti, djeluje na tijelo, um i dušu.

Najčešće se povezuje sa uklanjanjem šminke i njegom lica i tijela, ali prije svega pripremom za sljedeći dan. Ova rutina ne mora da bude komplikovana, ali je važno da je djelotvorna.

#1 Uklanjanje make-upa

Ovo je prvi korak našeg večernjeg rituala i istovremeno jedan od osnovnih pravilne njege kože. Zahvaljujući pravilno odabranoj kozmetici, uklonićete ne samo šminku, već i nečistoću sa lica. Odaberite kozmetiku pogodnu za vaš tip kože.

#2 Čišćenje i piling

Temeljno čišćenje i uklanjanje mrtvih ćelija kože je vrlo važno za sve tipove kože, bez obzira na tip. Odaberite masku za čišćenje ili piling prilagođen vašoj koži. Za delikatnu i osjetljivu kožu najbolje će biti enzimski, za masnu i mešovitu kožu to može biti piling sa abrazivnim sitnim česticama.

#3 Masaža

Osim pilinga veoma je važna masaža lica. Pojačana cirkulacija kože je ključ mladalačkog izgleda. Za masažu možete nabaviti specijalne četkice.

#4 Hidratacija

Adekvatna hidratacija je čaša vode prije spavanja. To je pogodno i ekološko rješenje koje nam omogućava da u svakom trenutku uživamo u ukusnoj i zdravoj vodi.

#5 Ishrana i hidratacija

Vremenom, koži sklonoj isušivanju mogu da nedostaju hranljivi sastojci koji su neophodni za održavanje zdravog izgleda. Koristite bogate noćne kreme i hranjivi serum.

#6 Oči, vrat, dekolte

Ponekad zaboravimo na ova mjesta, a to je velika greška, jer je tamo koža najtanja i najfinija i brzo stari. Svake večeri nježno masirajte kremu oko očiju, najbolje kružnim pokretima. Kremu nanesite i na vrat odozdo nagore, takođe masirajući kožu.

Izvor: zenskimagazin.rs Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *