Categories Beauty

Tretmani kristalima su novi trend u njezi kože – evo o čemu je riječ…

Da li kristali imaju moć da poboljšaju stanje naše kože? 

Za mnogo žena kućni tretmani lica nezaobilazna su rutina koja se poštuje svake nedelje. Osim upotrebe raznih različitih preparata koji “vraćaju život” našoj koži, u istu modernu rutinu se provukla i jedna vijekovima stara beauty tradicija koja uključuje masažu žadom, a koja u posljednje vreme dobija sve više na popularnosti na društvenim mrežama.

Sada kada znamo na koje sve načine možemo upotrebiti roler od žada, vrijeme je da proširimo cjelokupnu priču o korišćenju kristala za njegu ljepote. Tretmani kristalima, poput masaža žadom, koriste mističnu moć kristala, a sve što treba da uradimo da bismo ih upotrijebili jeste da legnemo, opustimo se i postavimo različito drago kamenje na različita mesta na licu.

“Kristali vibriraju na različitim frekvencijama i pomažu u dovođenju tijela i lica u sinhronizaciju tako da mogu sijati”, tvrdi Joey Wargachuk, koji izučava i koristi kristale dodajući: “Kada ih postavite na različite merdijane, koji predstavljaju različite energetske tačke na licu, oni bukvalno apsorbuju toplotu, a zatim je ispuštaju.”

Prema njegovim riječima, toplota koju ispuštaju uglavnom otklanja tenziju i nadutost sa mjesta na koje se stave, zbog čega je njihovo pravilno postavljanje i te kako bitno.

Foto: Pixabay

Eksperti za kristale zato kreiraju različite formacije kamenja koje se može kupiti u setovima, zajedno sa dijagramom gdje da postavite odgocjene kristale. Kada imate dobitnu kombinaciju, sve što treba da uradite je da legnete i opustite se.

Heather Askinosie, takođe ekspertkinja za kirstale otkrila je da često svoje emotivno stanje zadržavamo na licu, što utiče na ljepotu, ali sa korišćenjem kristala možete ukloniti taj stres i tenziju.

Takođe, postoje i anti-age tretmani sa kristalima koji uključuju lepidolit (stavlja se između obrva – za l,epotu), dva roze kvarca (jedan se stavlja na čelo, drugi na bradu – za voljenje samog sebe) i akvamarin (stavlja se na oba obraza, za podsticanje mladalačkog izgleda).

Iako se više gledaju kao na dio meditacije, kristali se mogu kombinovati i sa kozmetičkim proizvodima: npr. možete staviti masku za lice, a zatim preko nje postaviti kristale na 15 minuta.

Naravno, i dan danas postoje skeptici koji ne vjeruju u moć kristala, ali da ne daju nikakav efekat –  zar bi bili toliko dugo u upotrebi?

U svakom slučaju, i da jeste u pitanju placebo efekat, niko ne može da ospori njihovu terapeutsku moć prilikom meditacije i stanja mirovanja koji su potrebni da bi ovo “magično” kamenje imalo efekta za ljepotu.

Izvor: harpersbazaar.rs Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *