Categories Ljubav

6 znakova da je vrijeme da svako krene svojim putem

Ponekad, čak i kada uvidimo da je našoj vezi došao kraj, neko vrijeme zavaravamo sebe da je to samo faza koja će proći. A šta ako ta faza ipak ne prođe? Kako da znate kada je pravo vrijeme da okončate odnos koji prerasta u nezdravu vezu.

Jedan od prvih signala nezdrave veze jeste kada primijetite da i dalje čekate da se vaš partner promijeni, umjesto da ga prihvatite. Čak i parovi, koji su u dugim sretnim vezama, svakodnevno rade na svom odnosu, a vi i vaš partner ste posustali. Ako više niste spremni da se zajedno trudite, vrijeme je da svako krene svojim putem.

Evo nekoliko jasnih znakova da je vaša veza prerasla u odnos koji nema perspektivu.

1. Posesivnost

Jedan od prvih znakova nezdrave emotivne veze je posesivnost. Ako vaš partner u svakom trenutku želi da zna gdje ste i sa kim i ima potrebu da doslovno kontroliše vaš život, biće vam jasno da je vrijeme da izađete iz odnosa koji vas guši i ne prija vam.

2. Konstantno se raspravljate

Čini se da vaš partner samo čeka priliku za raspravu. Ovo je jedan od prvih signala da partner ne uživa u vašem odnosu i da želi da ga napustite, a ako je već tako zašto da učestvujete u toj agoniji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *