Loš san utiče i na ljubav?!

by | 26 Januara, 2022
Loš san utiče na ljubav

Da li loš san utiče i na ljubav? Jeste li se nekada pitali ovo? Istraživanja su pokazala da nedovoljno sna može negativno da se odrazi i na vaš odnos s partnerom/partnericom!

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) kažu da bi odrasli noću trebalo da spavaju najmanje sedam sati. Ako spavate manje od preporučenog, postoji velika vjerovatnoća da će doći do problema u ljubavnoj vezi!

Loš san utiče i na ljubav?!

Na početku – jasno je da ne postoji savršena veza! I nije važno da li ste zajedno deset mjeseci ili deset godina, razlike u pogledima na svijet, stres, pa i brojni druge stvari mogu da se ispriječe zajedničkoj sreći. Ipak, na neke od tih stvari možemo da utičemo i tako spriječimo da utiču na vezu / brak.

Pročitajte i… Za kvalitetan san potrebna je fizička aktivnost

Jedna od tih stvari je i odmor / spavanje, a evo i zašto…

Istraživanje koje je objavljeno u magazinu Social Psychological and Personality Science pokazalo je da su se učesnici više svađali s partnerima kada se nisu dovoljno naspavali.

“Svi znamo kako se ponašaju djeca koja su preskočila spavanje. Ista stvar se dešava i sa odraslima. Oni više ne mogu da kontrolišu emocije. Mali problemi počinju se činiti većim nego što jesu. Pretjerano reaguju na sve”, objasnila je psihološkinja Jennifer L. Martin.

Pročitajte i… 4 najbolje muzičke aplikacije za spavanje

Drugo istraživanje, koje je takođe objavljeno u časopisu Social Psychological and Personality Science, dokazalo je da oni koji nedovoljno spavaju ne pokazuju empatiju, gube sposobnost rješavanja sukoba na normalan način i zanemaruju partnerove emocije.

Dakle, naspavajte se!

ljepotaizdravlje.ba

silverkblack / iStock via Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.