Categories Ljubav

9 najvećih laži koje muškarci i žene izgovore na prvom dejtu!

#5 Godine

Oprez! Posebno muškarci na prvom dejtu dodaju koju godinu kako bi djelovali zrelije. Ili oduzmu, ako je djevojka očigledno mnogo mlađa! OK, ne treba ti odmah pokazivati ličnu kartu, ali pokušajte otkriti laže li o godinama. Žene će NIKAD dodati godine. A obrnuto?

#6 Interesi i hobiji

Ako neko sa strašću priča o nekoj stvari, a onom drugome je to smrtno dosadno, sigurno neće to odmah priznati. Radije će glumiti da mu/joj je to sve OK. I ta laž može imati kratke noge – vrlo brzo će se vidjeti da nemate zajedničke hobije. Ovdje ste 1:1.

#7 Posao

Naravno da postoje zanimanja koja zvuče više cool od drugih, ali i ovdje je potreban oprez. Vjerovatno neće reći da je ljekar, a ima dosadan kancelarijski posao, ali na prvom dejtu se ljestvica obično malo podigne. Možda kaže gdje radi, ali svojoj funkciji dodamo malo na važnosti. Čini se da su žene manje sklone da “naduvaju” svoje karijere. Ne sve, svakako, ne sve.

#8 Djeca 

Tema djece je i u dugotrajnim vezama “velika” tema – a kod prvog dejta obično je zastrašujuća. Međutim, ako neko primijeti da onaj drugi ne želi djecu, možda neće odmah reagovati. Računa da je još rano o tome pričati (vjerovatno jeste) i kako će s vremenom partnera uvjeriti u suprotno (ne treba baš računati na to). Dobra je stvar ako neko zaista ima hrabrosti već na početku iskreno reći kako tu stoje stvari. Postoji li dijete iz prvog braka, mnogo je veće vjerovatnoća da će otjerati novog odabranika, a ne odabranicu.

#9 Razvod

Da li biste se prepali kad bi vam rekao da je već razveden? Možda i bi… Zbog toga muškarci često prešute činjenicu da su već bili u braku. Žene uglavno žele muškarca s kojim sve mogu doživjeti po prvi put – a posebno vjenčanje! A muškarci to znaju. Oprez! Žene je mnogo češće odmah na početku priznati prvi brak.

Izvor: miss7.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *