Categories Ljubav

Poljubac i sva skrivena značenja koja nije loše znati

Pravi poljubac je onaj koji vam najviše godi i nakon kojeg se osjećate preplavljeni emocijama. Erotika, strast, uzbuđenje i nalet adrenalina u samo jednom dodiru usnama.

Ali, koji je pravi poljubac, onaj koji iščekujete? Da li je pravi poljubac onaj koji predstavlja uvertiru u seks ili je pak to onaj koji vam daje neka druga značenja? Različite vrste poljubaca imaju svoja mala, skrivena značenja koja vam mogu mnogo toga reći. Ponekad poljubac koji dobijete može pružiti uvid u ono što se događa negdje u dubini srca vašeg partnera. Takav poljubac je onaj pravi, onaj koji vam govori više od riječi. Otkrivamo vam 11 vrsta poljubaca i njihova skrivena značenja.

1. Poljubac u usne

Značenje: Istinski cijeni vašu ljubav.

Brzi, suhi poljubac, često zatvorenih usta, zapravo je način na koji se osobe u ljubavnoj vezi pozdravljaju na dolasku i odlasku. Ako vas partner na ovaj način ljubi i kod kuće, gdje to niko ne vidi, to je znak da ste postali bitan dio njegove rutine i života. Ako vas tako ljubi u javnosti, to je dokaz da je ozbiljan kada je u pitanju vaša veza.

 

2. Poljubac u vrh glave

Značenje: Želi da se brine za vas.

Kad muškarac svoju partnerku poljubi u vrh glave, to znači da se osjeća zaštitnički. To znači da nije mogao da sebi pomogne – morao je da prestane s onim što radi i da vam da do znanja da mu je stalo do vas, te da voli da dijeli prostor s vama i da mu značite čitav svijet.

3. Poljubac u ruku

Značenje: Koketira s vama.

Ako vas muškarac poljubi u ruku, možete biti sigurni u nekoliko stvari. Prva je ta da je izuzetno samouvjeren. Potrebna je hrabrost da muškarac poljubi ženu u ruku, osim ako niste članica kraljevske porodice. Druga je ta da se radi o performeru. To ne znači nužno da njegovi osjećaji nisu iskreni, samo se morate pripremiti na “gomilu” udvaranja.

4. Poljubac u unutrašnju stranu zgloba

Značenje: Uskoro će situacija postati ozbiljno seksi.

Ako vas je poljubio s unutrašnje strane zgloba, možete biti sigurni u jednu stvar – jedini razlog zbog kojeg vam već nije strgao svu odjeću je taj što se nalazite u javnosti. Ovim poljupcem muškarac vam daje do znanja da zna kako funkcioniše žensko tijelo, kao i da se ne boji to znanje da iskoristi.

pravi poljubac

5. Poljubac u vrat

Značenje: Ima snažna romantična osjećanja prema vama.

Ova vrsta poljupca izuzetan je znak. Poljubac u vrat je romantičan gest kojom govori da vas želi. Radi to bez ijedne riječi, ali vrlo djelotvorno.

6. Francuski poljubac

Značenje: Očaran je vama, u potpunosti.

Kada vas muškarac poljubi na ovaj način, posebno kada svojim rukama obuhvati vaše lice, bez obzira na to da li je svjestan toga ili ne, otkriva vam koliko je očaran vama. Na taj način pokazuje vam i koliko ste mu privlačni.

7. Poljubac u obraz

Značenje: Njemu (zasad) baš i nije stalo.

Poljubac u obraz potpuna je suprotnost poljupcu s jezikom. Pokazuje vam da mu je stalo, ali (još uvijek) ne na onaj način na koji biste vi to možda htjeli.

8. Poljubac kraj oka

Značenje: Zaista vas cijeni.

Poljubac u kraj oka možda vam se može učiniti čudnim jer se, između ostalog, oko obično ne smatra erogenom zonom. Ali i u ovom poljupcu mogli biste istinski da uživate jer je on gest ljubavi i uvažavanja vašeg partnera.

9. Poljubac u čelo

Značenje: Voli vas na dubljem nivou.

Poljupcem u čelo muškarac vam daje do znanja da će biti tu i da želi da vas zaštiti. Sem toga, poručuje vam da voli baš sve na vama, a ne samo vaše tijelo. Poljubac u čelo zapravo je “poljubac u mozak”.

pravi poljubac

10. Poljubac u stomak

Značenje: prijatno mu je s vama.

Ako vas muškarac poljubi u stomak, to znači da se osjeća sto odsto prijatno u vašem društvu i da vjeruje da se i vi osjećate tako. Takođe, svaka osoba nije sto odsto zadovoljna izgledom stomaka, pa vam muškarac koji vas poljubi tamo na neki način i zahvaljuje jer dijelite svoju ranjivost s njim. Takođe poljubac u stomak može da ima i mnogo ozbiljnije značenje – ono da može zamisliti da imate dijete zajedno.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Getty Images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *