Gucci kolekcija u saradnji s umjetnicom otkrivenom na Instagramu

by | 29 Septembra, 2017

Alessandro Michele, kreativni direktor italijanske modne kuće Gucci, još je 2015. godine nabasao na Instagram profil samouke umjetnice Helen Downie koja svoje radove predstavlja pod imenom Unskilled Worker. Očaran njenim umjetničkim izričajem, Michele je već tada ponudio Helen da učestvuje u Guccijevom showu u Shangaiu naziva No Longer/Not Yet.

Foto: Gucci

Alessandro Michele jedan je od najvećih ljubitelja i poznavatelja umjetnosti među modnim insajderima.

Foto: Gucci

Foto: Gucci

Svaka kolekcija kuće Gucci na neki je način isprepletena s umjetnošću neke Micheleu inspirativne ere ili pak s radom nekog od znanih (ili sasvim nepoznatih) umjetnika. Svoju strast prema umjetnosti često isprepliće s modom u raznim kolaboracijama kao što su, na primjer, one s Trouble Andrewom i Coco Capitán.

Foto: Gucci

Foto: Gucci

Ali, veliku pažnju ovaj kreativni direktor polaže i na otkrivanje talentovanih i drugačijih indie artista. Nakon dvije godine, Alessandro se na kreativnom planu iznova ujedinio s Helen Downie ovoga puta u saradnji kreirajući capsule kolekciju koja se sastoji od 40 novih komada.

Foto: Gucci

Foto: Gucci

Kolekcija sadrži ready-to-wear odjeću, cipele, torbice, nakit, marame, sunčane naočale i druge dodatake ukrašene floralnim motivima i portretima talentovane londonske umjetnice koja je očarala Michelea.

Foto: Gucci

Foto: Gucci

Kolekcija će, naime, uskoro biti dostupna online na službenoj stranici kuće Gucci, a od 11. oktobra će na istoj virtuelnoj adresi kao i na Unskilled Worker websiteu biti, za preuzimanje, biti dostupni i Helenini radovi.

Foto: Gucci

Foto: Gucci

IZVOR: FASHION.HR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.