Italijanski Vogue bez fotografije, ali sa snažnom porukom!

by | 11 Januara, 2020

Vogue je jedan od modnih magazina poznatih po redovnom uključivanju društveno bitnih tema u svoj repertoar. Tako je izdanje italijanskog Voguea za januar 2020. u potpunosti izbacilo fotografiju sa svoje naslovnice, a sve u cilju promovisanja snažne poruke.

https://www.instagram.com/p/B61ASr2q8c5/?utm_source=ig_embed

Glavna urednica časopisa, Emanuele Farnetti, objasnila je da je uredništvo ovim putem željelo ukazati na održivost i važnost koju ona predstavlja u savremenom društvu. Ovim potezom žele ukazati na štetnost modne industrije navodeći brojne resurse koji su bili potrebni za stvaranje septembarskog izdanja 2019. godine koji je ujedno bio i najveći broj godine.

https://www.instagram.com/p/B608lXWqYol/?utm_source=ig_embed

“Stvaranje broja za septembar uključivalo je sto pedeset ljudi, dvadeset letova, deset vozova, četrdeset mašina, šezdeset međunarodnih ekspedicija, barem deset sati neprekidnog osvjetljenja koje se nerijetko pokreće benzinskim generatorima. Valja spomenuti i prehrambeni otpad iz ugostiteljstva, plastika za zamotavanje odjeće… i još mnogo toga”, izjavila je Farneti.

https://www.instagram.com/p/B60aAAPKGcl/?utm_source=ig_embed

Umjesto fotografija, izdanje koje je na kioscima dostupno od 7. januara sadrži osam ilustrovanih naslovnica koje su stvorili umjetnici “bez putovanja, otpreme odjeće ili bilo kakvog drugog oblika zagađivanja okoline”.

Ovo je prvi put da Vogueove naslovnice krase ilustracije i, iako je promjena privremena, novac koji se uštedi od ”održivog” izdanja namijenjen je kulturnom centru Fondazione Querini Stampalia, koji je nedavno oštećen poplavnim vodama.

https://www.instagram.com/p/B60vKxcqI81/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B60oTM0K42I/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B602AOPK0LH/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B60hf8LqEQV/

Izvor: fashion.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.