Categories Modne vijesti

Kendall “skinula” Gisele sa trona najplaćenijih modela

Još od 2002. godine Gisele Bundchen je bila na top mjestu Forbes najplaćenijih modela na svijetu! Ipak, nakon što se dugonoga brazilska ljepotica zvanično povukla iz svijeta modelinga prije dvije godine, bilo je samo pitanje vremena kada će je neko naslijediti.

Foto: Arhiva portala

Taj neko je Kendall Jenner! 22-godišnja manekenka koja je malo smanjila prisustvo na revijama, očito je dobro naplatila angažmane u editorijalima i kampanjama za brendove poput La Perla, Adidas Original i kozmetičku kompaniju Estee Lauder.

Kendall je ove godine bila i lice kampanja za Fendi i Alexandera Wanga, ali i za brendove kao što su kinenski Ochirly i filipinski Penshoppe. Plus, ne smijemo da zaboravimo kako je veliki dio vremena posvetila promociji sopstvene linije odjeće koju kreira sa sestrom Kylie. Uostalom, zavirite u bilo koji modni magazin na cijeloj planeti pa ćete vidjeti čije lice dominira na promo stanicama.

Foto: Guliver/Getty Images

Prema Forbesu, mlada manekenka je “inkasirala” čitavih 22 miliona ove godine, što od reklama, što od dijela koji joj pripada iz prihoda realityja “Keeping Up With the Kardashians” koji i dalje snima sa sestrama.

To opet nije ni približno onoliko koliko je Bundchen imala prošle godine kada je zaradila 30 miliona godišnje, ali imajte na umu da je Kendall era tek na početku. S druge strane, “penzionisana” brazilska manekenka uspjela je da ove godine zaradi lijepih 17,5 miliona dolara i zadrži se na drugom mjestu najplaćenijih modela. Tu cifru najviše joj je obezbijedio deal sa Carolinom Herrerom za njen miris 212 VIP, kao i bezbroj angažmana u Brazilu.

Pogledajte u nastavku listu top 10 najplaćenijih manekenki:

Foto: Instagram
@kendalljenner

Ashley Graham – $5.5 miliona
Bella Hadid – $6 miliona
Liu Wen – $6.5 miliona
Karlie Kloss – $7 miliona
Rosie Huntington-Whiteley – $9.5 miliona
Gigi Hadid – $9.5 miliona
Adriana Lima – $10 miliona
Chrissy Teigen – $13.5 miliona
Gisele Bündchen – $17.5 miliona
Kendall Jenner – $22 miliona

Imajte na umu da su ove brojke približne i neprovjerene, jer se detalji ugovora striktno drže u tajnosti i Forbes se vodi mahom špekulacijama i otkrivenim ciframa u intervjuima koje manekenke i fotografi daju modnim i drugim magazinima.

Na primjer, Care Delevingne nema, ali to ne znači da britanska modeling zvijezda nije bila i te kako zaposlena ove godine. Iako se povukla iz svijeta modelinga i fokusirala se na filmove i svoju knjigu, Cara je radila za Dior skincare, zatim za Chanel, Armani Exchange, Pumu, Rimmel, Magnum Ice Cream, Burberry i Jimmy Choo, pa je opet nema na listi.

IZVOR: ELLE.RS

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *