McQueen kolekcija inspirisana cvijećem je čudesna!

by | 18 Novembra, 2019

Skulpturalni strogi komadi oponiraju nježnosti i lepršavosti, a fantastična pedantnost utkana u svaki šav, nabor i detalj naprosto oduševljava, toliko da bismo lako mogli zaključiti kako nova Alexander McQueen resort 2020 kolekcija izgleda poput kakvog čudesnog umjetničkog djela.

Foto: Alexander McQueen

Kreativni tim Sarah Burton, stvarajući najnoviju McQueen kolekciju, inspiraciju je pronašao u cvijeću.

Mnogi će pritom pomisliti kako se radi o otrcanoj temi koja se bezbroj puta provukla kroz modne priče te kako se na tom polju ništa novoga više ne može ispričati. No, samo jedan pogled na čudesne kreacije s McQueen potpisom dovoljan je da ta konstatacija odmah padne u vodu.

Foto: Alexander McQueen

Burton i njen tim inspiraciju su, naime, pronašli u čudesnom londonskom Royal Botanic Gardens koji datira još iz 19. vijeka, a kada su fascinaciju biljem odlučili pretočiti u dizajn poseban su fokus stavili upravo na ugrožene biljne vrste ili one kojih odavno više nema, a nalaze se u herbarijumu botaničkog vrta.

Foto: Alexander McQueen

Sve to Burton je fenomenalno zapakovala u jednu magičnu modnu priču ne zanemarujući dugu i bogatu britansku ostavštinu koja se ponosi pedantnom vještinom krojenja što je i više nego jasno zagledate li se u siluetu bilo kojeg komada u lookbooku.

Foto: Alexander McQueen

Svaki model do posljednjeg je detalja savršen, a posebno se taj perfekcionizam očituje u onim krutim i strogim odjevnim komadima koji oponiraju “rascvjetanim” haljinama. Zaista, ne postoje druge riječi kojima bi se opisala McQueen kolekcija osim – očaravajuće i čudesno!

Foto: Alexander McQueen

Izvor: buro247.hr Foto: Alexander McQueen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.