Michelle Ochs i Carly Cushnie se razilaze nakon 10 godina

by | 3 Marta, 2018

Iako su na nedavno završenoj sedmici mode u New Yorku proslavile deseti rođendan svog brenda Cushnie et Ochs, dizajnerice Carly Cushnie i Michelle Ochs najavile su prekid saradnje.

Kako prenosi portal WWD, Michelle Ochs je odlučila napustiti kompaniju pa će Carly Cushnie u potpunosti preuzeti kreativno vodstvo. Vijest je iznenadila i rastužila brojne ljubitelje njihove sofisticirane i mladenačke estetike koji nisu očekivali ovako nagao kraj. I zaista, Cushnie et Ochs su se u rekordnom roku prometnule u uspješnu modnu priču, etiketu prepoznatljivu po profinjenom seksipilu i detaljima inspirisanima arhitekturom. Posljednjih su godina uspješno lansirale i liniju modnih dodataka dajući naslutiti kako je pred njima duga i svijetla budućnost. Ipak, kompanija se oglasila službenim saopćenjem navodeći kako svoju poziciju napušta i izvršni direktor Peter Arnold kome se trenutno traži zamjena.

“U svom desetogodišnjem partnerstvu, Carly Cushnie i Michelle Ochs su stvorile brend jedinstven po svojoj hrabroj senzualnosti i minimalističkoj eleganciji. U sljedeće desetljeće ulazimo s Carly Cushnie na čelu, a Michelle želimo puno uspjeha u narednim projektima,” pisalo je u saopćenju.

Izvor: elle.hr/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.