Oda ženama: Kolekcija Versace proljeće/ljeto 2018.

by | 23 Septembra, 2017

U julu 1997. godine, na pragu svoje kuće u Majamiju je ubijen Gianni Versace – dizajner koji je definisao modu osamdesetih. On je stvorio fenomen supermodela, bez kojih je teško zamisliti potpunu sliku mode dvadesetog vijeka. Njegovo mjesto zauzela je sestra – Donatella, koja je uspjela, ne samo da očuva modnu kuću Versace, već da eksperimentiše i potrudi se da žene širom svijeta zavole ovaj brend. Dvadeset godina kasnije, Versace se vraća svojim korijenima koje je postavio njen brat.

Foto: Vogue

Na reviji Versace proljeće/ljeto 2018. sve je podsjetilo na kasne osamdesete – zlatno vrijeme za brend. Na pisti su se pojavile djevojke u leopard helankama i jaknama sa naglašenom linijom ramena, u smjelim i mini čizmima, kožnim hlačama s visokim strukom i sexy korsetima.

Pistom su defilovali najpoznatiji modeli današnjice – Gigi Hadid, šarmantna Doutzen Kroes koja se pojavila u uskoj haljini sa dekolteom, Kendall Jenner, Bella Hadid koja je predstavila kostime ukrašene likom meduze i druge.

Kliknite na fotografiju za veću rezoluciju!

Međutim, glavno iznenađenje čekalo je sve goste na kraju revije.

Donatella Versace je izašala u pratnji pet supermodela. Naomi Campbell, Carla Bruni, Helena Christensen, Cindy Crawford i Claudia Schiffer prošetale su pistom kao prije 30 godina – mirno i samouvjereno, sa svojim uzdignutim glavama i bez trunke stida. Bile su obučene u zlatne haljine koje su naglašavale njihove vitke siluete. Sve je izgledalo kao fatamorgana ili je ovo možda konačni oproštaj od ovog doba.

IZVOR: GRAZIA.RS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.